Spoednummer: 06 532 02 915

Agenda

Okt

8 okt Voorlichtingsbijeenkomst Bevallen in het ziekenhuis JBZ

Nov

9 nov Cursus Kinder-EHBO
14 nov Voorlichtingsbijeenkomst Bevallen in het ziekenhuis JBZ
21 nov Cursus borstvoeding Vita Nova

Dec

2 dec Voorlichtingsbijeenkomst Bevallen in het ziekenhuis JBZ
12 dec  Cursus Kinder-EHBO

Hoe waardeer jij Vita Nova?

Graag horen wij hoe jullie onze zorg en ondersteuning hebben ervaren. Laat hier jouw waardering weten, want daar kunnen wij van leren!

App: Mijn Verloskundige

Mijn Verloskundige is de enige App voor zwangere vrouwen die voorzien is van informatie door je eigen verloskundige. Een handige en betrouwbare informatiebron gedurende je zwangerschap. Als je de App download heb je alle praktijkinformatie van Vita Nova bij de hand. Naast informatie van je eigen verloskundige geeft de App ook van week tot week informatie over je zwangerschap, is er interessant leesvoer o.a. van de GGD en boekentips. Download de App gratis in de Google Playstore of Appstore, selecteer Vita Nova 's-Hertogenbosch, vul in welke zwangerschapsweek je bent en je bent bijna 9 maanden lang het best geïnformeerd!

Listeria

Lieve zwangeren, afgelopen uren is duidelijk geworden dat Jumbo en een aantal andere supermarkten een groot deel van hun vleeswaren terugroepen in verband met een mogelijke besmetting met de listeria bacterie. We kunnen ons voorstellen dat hier onrust door ontstaat. Belangrijk om te weten is dat het risico dat je besmet bent geraakt na het eten van deze vleeswaren gelukkig klein is! De bacterie kan een voedselinfectie veroorzaken. Voornamelijk ouderen, zwangeren en kleine baby’s zijn kwetsbaar. Bij zwangeren kan het leiden tot een miskraam of vroeggeboorte, maar het risico dat je besmet raakt is klein.
Mocht je de komende dagen tot enkele maanden (gemiddeld 2 tot 4 weken) koorts krijgen of je ziek gaan voelen én heb je een van de vleeswaren gegeten die op deze lijst staan(https://www.jumbo.com/…/recall/Terugroepactie-vleeswaren.pdf) neem dan contact op met ons of met je huisarts. Zo kan beoordeeld worden of je getest moet worden op de listeria bacterie.Op dit moment kun je al het bereide voedsel en vleeswaren uit de winkels eten. Blijf uiteraard wel opletten met rauwe producten en verhit je eten goed.
Meer informatie lees je op de volgende sites:
Voedingscentrum en Listeria bacterie: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/listeria.aspx
RIVM en Listeria bacterie: https://www.rivm.nl/listeriose/listeriose-en-zwangerschap
Lijst teruggeroepen vleeswaren: https://www.jumbo.com/…/recall/Terugroepactie-vleeswaren.pdf

Coöperatie Verloskundigen ’s-Hertogenbosch e.o. in samenspraak met GGD Hart van Brabant

Een goede voorbereiding tref je samen

cooperatieverloskundigen    icoon2    knov