Spoednummer: 06 532 02 915

Kinder-EHBO

Vita Nova organiseert de cursus kinder-EHBO, omdat het voor iedereen fijn is te weten wat je moet doen als er iets (ernstigs) met je kindje gebeurt.

Voor wie?
Ouders, verzorgers, iedereen die graag wil kunnen handelen in acute situaties.

Wat komt er aan bod?
Iets waar je als ouder mee te maken kunt krijgen als je kindje vast voedsel gaat leren eten is dat hij zich kan verslikken. Verslikken is meestal een automatische reflex om voedsel terug in de mond te krijgen, maar wanneer moet je wel iets doen en wat dan? Je kindje kan net bij het aanrecht en trekt een glas hete thee over zich heen. Moet je dan juist koelen met koud of lauw water en hoe lang? En hoe doe je dat met een kindje dat spartelt van de pijn? Reanimatie komt bij kinderen gelukkig maar heel zelden voor, maar kinderen kunnen onverwachts in het water vallen. Dan is het belangrijk dat je weet wat je moet doen en hoe je moet reanimeren als dat nodig mocht zijn. Naast verslikking, verbranding, verdrinking en reanimeren komen er diverse onderwerpen aan bod, zoals wat te doen als je kindje zich bezeert, iets giftigs drinkt, bewusteloos raakt, gestoken wordt door een insect, kinderziektes krijgt, of oververhit of onderkoeld raakt.

Wat wordt er van jullie verwacht?
De training is vooral gericht op het oefenen van vaardigheden, zodat je in geval van nood direct weet wat je moet doen. De groepen zijn minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers. Na het volgen van de cursus ontvang je een oranje kruis-certificaat.

Wie geeft de training?
Karien de Munk, zij werkt als verloskundige bij Vita Nova en is instructeur acute vaardigheden waaronder instructeur EHBO. Deze EHBO-training geeft zij in samenwerking met Life2save.

Kosten
€ 108,00 inclusief BTW. Diverse zorgverzekeringen vergoeden (een groot deel van) deze kinder-EHBO-cursus. Informeer bij je eigen verzekering. Na betaling krijg je de factuur digitaal toegestuurd, zodat je deze kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Lokatie
SCC de Schans
Troelstradreef 160
5237 DE 's Hertogenbosch
(Gratis parkeren aan de achterzijde, aan de Goeman Borgesiusstraat)

Inschrijven kan via onderstaande link
Kinder-EHBO inschrijving

 

cooperatieverloskundigen    icoon2    knov