Spoednummer: 06 532 02 915

Wat doen wij in het kraambed?

148614 2913

Na de bevalling komen onze verloskundigen regelmatig bij jullie thuis voor een kraamcontrole. Samen met jullie en de kraamverzorgende spreken we bepaalde onderwerpen door, zoals borstvoeding, temperatuur van de baby, urine en ontlasting van moeder en kind, eventuele controle van hechtingen etc.

Zijn er problemen met jou of je kindje, dan kun je het beste contact met ons opnemen op het nummer van de dienstdoende verloskundige van onze praktijk : 06 53 202 915. In dit geval dus niet met de huisarts, want die neemt de zorg pas weer over na het afsluiten van het kraambed, dit is ongeveer negen tot tien dagen na de bevalling.

Als je thuiskomt van een ziekenhuisbevalling, kun je het beste dezelfde dag de dienstdoende verloskundige bellen in verband met het plannen van kraamvisites. Tevens dien je de kraamzorg in te lichten dat je bevallen bent, zodat zij een kraamverzorgster op tijd op kunnen roepen

Het kraambed is belangrijk om goed te herstellen van zwangerschap en bevalling. Een kraambed kan ook tegenvallen, omdat bijvoorbeeld hechtingen pijn doen. Vermoeidheid kan een grote rol spelen, terwijl de borstvoeding nog niet goed op gang is en veel energie vraagt. Wij adviseren je veel rust te nemen (ook voor de vader kan dit belangrijk zijn). Zo zou je de rusttijden kunnen vermelden op het geboortekaartje (bijvoorbeeld moeder en kind rusten van 12:00-15:00 uur en na 22:00 uur).

Na het afsluiten van het kraambed dragen wij de gezonde zorg voor je baby over aan het consultatiebureau. Zij controleren de groei en ontwikkeling van je kindje en organiseren de vaccinaties. Voor een goede overdracht aan het consultatiebureau vragen wij o.a. aan cliënten om een overdrachtsformulier in te vullen.

Zes weken na de bevalling kun je een afspraak maken voor de nacontrole op onze praktijk. Je mag hier zelf voor bellen met onze assistentes en je krijgt een mail ter bevestiging

 

Je zwangerschap en bevalling in de juiste handen

cooperatieverloskundigen    icoon2    knov