Spoednummer: 06 532 02 915

Algemene informatie

Spreekuur op vier locaties, vijf dagen in de week 

Als je zwanger bent, is het prettig als je verloskundige in de buurt spreekuur houdt. Door op verschillende locaties in 's Hertogenbosch spreekuur te houden, proberen wij van Vita Nova zoveel mogelijk aan deze wens tegemoet te komen. Natuurlijk zie je op die verschillende locaties wel steeds één van onze vaste verloskundigen. In Den Bosch West, nabij het Paleiskwartier en de Oude Vlijmenseweg, wonen veel jonge gezinnen en studenten. In het voorjaar van 2013 opende Medisch Centrum Medizz aan de Copernicuslaan 301 haar deuren. In het gezondheidscentrum werken een huisarts, psycholoog, fysiotherapeut, logopediste, diëtiste, een Travel Doctor voor reisvaccinaties en de verloskundigen van Vita Nova. Wil je je afspraak op deze locatie plannen, geef dit dan aan bij de assistente. Elke maandagochtend kun je er terecht voor een consult zonder echo.

Indien er een echo gemaakt moet worden zullen wij je verzoeken naar onze locatie de Brink te komen. Hier wordt dagelijks spreekuur gehouden vanaf 08:00 uur. Andere lokaties zijn Durendael 34 in de Maaspoort en Emmaplein 21 in het Centrum.

Echo-apparatuur

In onze praktijk beschikken we over eigen echo-apparatuur. Op deze manier kunnen we je snel van dienst zijn. Het kan zijn dat je in het begin van de zwangerschap bloed verliest. Wij kunnen dan op zeer korte termijn uitsluitsel geven of alles goed is of dat er sprake is van een miskraam. Dat is ook één van de redenen waarom we al zo vroeg in de zwangerschap een eerste echo (bij 8-9 weken) maken. Natuurlijk willen wij ook weten of er één of meerdere embryo's aanwezig zijn. Doorgaans zullen we bij 11 en 13 weken een echo maken om de termijn van de zwangerschap vast te stellen. Rond de 20 weken maken we bij Vita Nova of bij het Diagnostiek voor U een 20 weken-echo. Later in de zwangerschap zal bij 30-32 nog een groeiecho gemaakt worden.

 

 

 

Professionele én persoonlijke begeleiding

cooperatieverloskundigen    icoon2    knov